Matematikvurdering 0. klasse
Matematikvurdering 0. klasse fra Dansk Psykologisk Forlag giver adgang til at arbejde systematisk med børns før-matematiske kompetencer.
Med denne kortlægning kan pædagoger og 0. klasses lærere danne sig et overblik over barnets generelle logiske og matematiske færdigheder i overgangen mellem dagtilbud og skole.

Styrker den faglige overlevering
I Matematikvurdering 0. klasse afdækkes hver enkelt elevs matematiske forudsætninger i slutningen af børnehaveklassen. Materialet giver børnehaveklasselæreren og den kommende matematiklærer et godt overblik over elevernes matematiske kompetencer og forudsætninger.
Matematikvurdering 0. klasse kan desuden anvendes som udgangspunkt for en overleveringssamtale mellem børnehaveklasselæreren og 1. klasses matematiklærer.
Afdækker elevernes kendskab
Matematikvurdering 0. klasse indeholder opgaver til at afdække elevernes kendskab til:
- Talrækken
- At tælle
- Talgenkendelse
- Antalsforståelse
- Former og mønstre
- Simpel addition og subtraktion

Basis for differentieret indsats
Med Matematikvurdering 0. klasse er der mulighed for at tilrettelægge en differentieret undervisning allerede fra starten af 1. klasse.
Materialet åbner også mulighed for, at der kan gøres en ekstra indsats allerede i slutningen af børnehaveklassen, fx ved at der dannes mindre hold, hvor der er særlig fokus på de elever, som mangler grundlæggende talfærdigheder.

Kort om Matematikvurdering
- Formål: At identificere indsatsområder på det før-matematiske område og styrke den faglige overlevering mellem børnehaveklasselæreren og 1. klasses matematiklæreren.
- Målrettet: Børn i alderen 6-7 år.
- Udfyldes af: Eleven selv, hvor børnehaveklasselæreren indtaster resultaterne i Hjernen&Hjertet.
- Baggrund: Udviklet af Dansk Psykologisk Forlag.
Læs mere om andre relevante moduler til skoleområdet

Hogrefe Integration
Hjernen&Hjertet tilbyder en integration til Hogrefes prøveserier Skriftsproglig udvikling og MAT-prøver. Det gør det muligt at følge klassens, skolens og kommunens faglige udvikling.

Forløbsbygger
Forløbsbyggeren understøtter arbejdet med at etablere læringsforløb, opsætte læringsmål og arbejde struktureret med pædagogiske forløb på gruppe-, stue- og institutionsniveau.

Dialog
Med modulet Dialog bliver det muligt at understøtte forældresamtalen og strukturere samarbejdet omkring den enkelte elevs trivsel, læring, udvikling og dannelse.