Hogrefe

Hjernen&Hjertet har i samarbejde med Hogrefe udviklet en integration, så data flyder automatisk fra Hogrefe til Hjernen&Hjertet.
Det giver både klasselæreren, skolelederen og forvaltningen mulighed for at følge klassens, skolens og kommunens faglige udvikling på tværs af forskellige tests og prøver i dansk og matematik. Læs mere om de forskellige test og prøver herunder.

Følg den Skriftsproglige udvikling

:

Skriftsproglig udvikling er et standardiseret prøvemateriale, der dækker læse- og stavefærdigheder for elever i 0.-8. klasse.

Med prøvesystemet kan man bruge ordlæseprøverne, hvis man vil koncentrere sig om elevernes afkodning, staveprøverne for at vurdere elevens stavefærdigheder, samt prøverne til sætnings- og tekstlæsning, hvis man vil afdække elevernes læseforståelse.

Skriftsproglig udvikling består af prøveserierne "Skriftsproglig udvikling – fra 5 til 12 år" og "Skriftsproglig udvikling – fra 12 år" med en række prøvetyper herunder. Hjernen&Hjertet integrerer til samtlige digitale versioner af prøverne.

Hogrefe integration

Sæt fokus på stavning

ST Digital er et diagnostisk materiale til beskrivelse af styrker og svagheder hos den enkelte elev eller klassen i forhold til stavning. Materialet indeholder opgaver inden for forskellige stavediscipliner (herunder ordklasser, orddeling, store bogstaver, sammensatte ord osv.), men dækker også opgaver om auditiv lydanalyse med både lydrigtige ord og vrøvelord.

Prøverne findes i en tilpasset udgave til hvert klassetrin mellem 2. og 9. klasse, og er konstrueret med henblik på at analysere de typer af fejl, som eleverne oftest begår. Der regnes automatisk en score efter prøven er afviklet, og læreren skal derfor intet rette, men kan med det samme forholde sig til klassens eller den enkelte elevs resultater. Samtlige prøver i ST Digital integreres til Hjernen&Hjertet.

Få indblik i matematiske færdigheder

MAT 1-9 giver mulighed for at undersøge, om eleverne har tilegnet sig kundskaber og færdigheder inden for de matematiske hovedområder: Tal og algebra, Geometri og måling og Statistik og sandsynlighed. MAT-prøverne er lærebogsuafhængige og udfærdiget i forhold til indholdsområderne i Forenklede Fælles Mål.

MiniMat har til formål at vurdere elevers færdighed i 0. klasse eller i begyndelsen af 1. klasse. Prøvetypen dækker hovedområderne: Tal, Antal, Figurer og mønstre, Sprog og tankegang. MiniMat hænger sammen med testområderne i MAT 1-9, og det er dermed muligt at følge elevernes udvikling fra 0. - 1. klasse og videre derefter. Alle MAT-prøver importeres direkte til Hjernen&Hjertet.

Årgangsprøver i matematiske færdigheder

:

I MGR/FGR afprøves eleverne fra 0.-9. klasse i grundlæggende matematik og matematiske færdigheder. MGR afdækker den grundlæggende matematik i 0.-9. klasse, mens FGR er prøver i matematiske færdigheder for 7.-9. klasse. Prøverne foreligger i parallelversioner, A og B, med tilnærmelsesvis det samme indhold, hvorfor det er muligt at administrere en parallel prøve på samme niveau. Alle MGR/FGR-prøver importeres til Hjernen&Hjertet.

Modulbillede, Hogrefe

Sammenhæng med Hjernen&Hjertet

I Hjernen&Hjertet fremstilles data fra Hogrefe både på klasse- og elevniveau. Fremstillingen skaber et hurtigt overblik for den enkelte lærer, der let kan vurdere hvilke opfølgende indsatser, der skal iværksættes.

Data fra Hogrefe kan desuden spille dynamisk sammen det øvrige data der opbevares i Hjernen&Hjertet, såsom Risikotest for Ordblindhed, DVO-testen, Elbros ordlister mv.). Det dynamiske samspil kan f.eks. laves i H&H Vurderingsmatrix, for at skabe et hurtigt overblik for det enkelte klasseteam. Ved at sammenholde resultaterne med hinanden dannes et endnu mere kvalificeret grundlag for at iværksætte indsatser for den enkelte elev, grupper eller klassen. Disse indsatser kan oprettes og arbejdes med direkte i Hjernen&Hjertet, således der er samling og overblik for lærerteamet.

Kort om Hogrefe

:
  • Formål: At kunne følge elevernes faglige progression på det skriftsproglige og matematiske område fra start til slut af et skoleforløb.
  • Målrettet: Børn i alderen 6-16 år.
  • Udfyldes af: Eleverne selv i Hogrefes testsystem.
  • Baggrund: Skriftsproglig udvikling er forfattet af Lene Møller, cand.pæd. og forfatter til adskillige læseprøver og danskbogssystemer og Holger Juul, ph.d. i sprogvidenskab og lektor ved Center for Læseforskning, Københavns Universitet. ST-prøverne er udviklet af Inger-Lise Heinze og Poul Erik Jensen, der også har udviklet MAT-prøverne sammen med Rasmus Ulsøe Kær. MGR/FGR er forfattet af Kim Foss Hansen og Lorenz Foss Hansen.