Motorik
Med værktøjet Motorik er det muligt at understøtte og målrette kommunens arbejde med udvikling af børn og børnegruppers motoriske kompetencer i pædagogisk praksis.
Motorikredskabet kvalificerer og inspirerer det konkrete arbejde gennem handleanvisende aktiviteter til brug i den daglige praksis.

Enkelt og systematisk
Motorik er et enkelt og systematisk redskab, som hjælper og vejleder det pædagogiske personale til at foretage kvalificerede vurderinger af barnets motoriske kompetencer. Samtidig understøtter redskabet tilrettelæggelsen af den pædagogiske indsats i praksis.
Vurderingen tager udgangspunkt i en række spørgsmål udviklet på baggrund af forskningsbaseret viden om børns motoriske udvikling.
Spørgsmålene er fordelt på fem betydningsfulde tematikker. De omhandler grundbevægelser, opdelt i fin- og grovmotorik, og de tre primære sanser; muskel-ledsansen, labyrintsansen og følesansen. Derudover vurderes barnets bevægelsesglæde.
Giver overblik til praksis
Motorikredskabet kan anvendes som fagligt refleksionsværktøj for det pædagogiske personale. Arbejdet med redskabet giver overblik og klarhed over det enkelte barn samt børnegruppens kompetencer og udviklingsmuligheder.
Barnets og gruppens kompetencer visualiseres i en simpel spindelvævsgraf, som både giver et godt overblik og dokumenterer udviklingen over tid.
Spindet kan derudover anvendes til pædagogisk refleksion over sammenhængen mellem børnegruppens kompetencer og det pædagogisk lege- og læringsmiljø.

Opfølgning og handling
Rambøll Motorik kan anvendes løbende i den daglige praksis, og gennem handleanvisninger og let omsættelige aktivitetskort, er det muligt at målrette pædagogiske indsatser.
Mål og aftaler kan fastsættes og beskrives direkte i systemet gennem værktøjet ”Fokuspunkter, noter og overgangsbeskrivelse”, som sikrer at alt viden - også historisk - er samlet ét sted.
Systemet understøtter elektronisk overlevering af materiale både i og imellem dagtilbud og skole, når kommunens retningslinjer for gældende samtykkeregler er opfyldt.

Kort om Motorik
- Formål: At understøtte og kvalificere det pædagogiske arbejde med børns motoriske udvikling i praksis.
- Målrettet: Børn i alderen 0 til 8 år i dagtilbud og skole.
- Udfyldes af: Fagpersonale i dagtilbud og skole.
- Baggrund: Udviklet i samarbejde med fysioterapeut, Nanna Tøttrup Johansen fra IKH, Region Midt., Aarhus og Gentofte Kommune.
Læs mere om andre relevante moduler til skoleområdet

Sprogvurdering
Med Sprogvurdering 3-6 afdækkes børnenes Talesproglige og Før-skriftlige færdigheder. Sprogvurdering har til formål at vurdere både èt- og tosprogedes dansksproglige kompetencer.

Forløbsbygger
Forløbsbyggeren understøtter arbejdet med at etablere læringsforløb, opsætte læringsmål og arbejde struktureret med pædagogiske forløb på gruppe-, stue- og institutionsniveau.

Dialog
Med modulet Dialog bliver det muligt at understøtte forældresamtalen og strukturere samarbejdet omkring den enkelte elevs trivsel, læring, udvikling og dannelse.